Eenvoudige manieren om de energiekosten laag te houden

Als u de afgelopen tijd niet bent overgestapt van energieleverancier of tarief, is de kans groot dat u geld kunt besparen.

Dat komt omdat de meeste deals met vaste energie drie jaar of korter duren. Als u geen actie onderneemt wanneer ze verlopen, wordt u automatisch doorgeschakeld naar het standaard-, standaard- of tijdelijke tarief van uw bedrijf. Dit is waarschijnlijk niet de goedkoopste deal.

Uit ons onderzoek blijkt consequent dat u tot €450 per jaar kunt besparen door over te stappen van het standaardtarief op de markt naar de goedkoopste beschikbare deal.

Ongeveer 58% van u heeft een standaard- of standaardtarief, volgens energieregulator Ofgem, wat betekent dat u grote besparingen kunt realiseren op uw energierekening.

Ontdek hoeveel u kunt besparen door de energieprijzen te vergelijken.

Reeds van energieleverancier gewisseld? Probeert u dan dit eens:

Controleer of u op het goedkoopste tarief zit.
Kies voor papierloze facturering en beheer uw account online (sommige bedrijven brengen extra kosten in rekening voor papieren rekeningen)
Betaal via automatische incasso. Dit is meestal goedkoper dan betalen wanneer u een factuur ontvangt

Gebruik uw thermostaat effectief: bespaar €75

Door ruimtetemperaturen met slechts 1 ° C te verlagen, kunt u de energierekening met maximaal €75 per jaar verlagen in een typisch huis, volgens de Energy Saving Trust. Dus trek een trui aan voordat je de verwarming opdraait.

Als u nog geen kamerthermostaat, programmeerapparaat en thermostatische radiatorafsluiters hebt, kunt u deze verdubbelen door ze te installeren en goed te gebruiken.

Verwarmingsregelaars moeten u het volgende laten doen:

Stel uw verwarming en warm water in om aan en uit te schakelen
Verwarm alleen delen van uw huis die het nodig hebben
Stel verschillende temperaturen in voor delen van uw huis
Samen helpen ze je om je huis op een aangename temperatuur te houden, zonder warmte te verspillen.

Slimme thermostaten

Hiermee kunt u uw verwarming op afstand bedienen via internet. Sommige hebben ook geavanceerde functies, zoals het leren van je routine of het aanpassen van instellingen, afhankelijk van de weersvoorspelling.

Of een slimme thermostaat u geld kan besparen, is afhankelijk van uw levensstijl, hoe efficiënt u uw verwarming al in de hand hebt en of u deze liever wilt gebruiken voor traditionele verwarmingsregelaars. Ontdek of slimme thermostaten de moeite waard zijn.

Vervang gloeilampen: bespaar €180

Met spaarlampen kunt u uw energierekening eenvoudig verlagen. Een LED-lamp kost ongeveer £ 1,71 per jaar. Tijdens zijn levensduur zou het tot £ 180 kunnen besparen op uw energierekening in vergelijking met een oude lamp.

Vergeet niet dat spaarlampen langer meegaan dan traditionele lampen:
Gloeilamp kosten vergeleken
Levenslange jaarlijkse kosten
Traditionele gloeilamp 1.000 uur (minder dan twee jaar) £ 8,42
CFL 10.000 uur (10 jaar) £ 2,04
LED 25.000 uur (25 jaar) £ 1,71

LED’s zijn de meest energiezuinige gloeilampen en gebruiken bijna 90% minder energie dan traditionele gloeilampen. Best Buy LED’s kosten ongeveer £ 2,49 voor één en sommige kunnen zichzelf terugbetalen door energiebesparingen binnen enkele maanden. Raadpleeg onze gloeilamprecensies voor meer informatie.

Gebruik je al energiebesparende lampen? Vergeet niet om de verlichting uit te schakelen wanneer u de kamer verlaat en de beste lamp te gebruiken voor de grootte van de kamer of de klus die het zal doen. Zie vijf toptips voor het kiezen van de juiste gloeilamp.

Tochtstrips: bespaar €20

Door te voorkomen dat warmte door ongewenste openingen ontsnapt, kunt u tot €20 per jaar besparen, hoewel u veel meer kunt besparen met professionele tochtbeveiliging. Bekijk de volgende gebieden:

Windows Gebruik tochtvrije strips rond het frame. Borstelstrips werken beter voor schuiframen.
Deuren Gebruik tochtstrips voor openingen rond de randen en penseel- of scharnierende tocht-tochtstrips aan de onderkant van deuren.
Schoorsteen en open haard Als u uw open haard niet gebruikt, gebruik dan een opblaasbaar kussen om de schoorsteen te blokkeren of plaats een kap over de schoorsteenpot.
Vloerplanken en plint Vloerplanken moeten verplaatsen, gebruik daarom een flexibel vulmiddel op siliconenbasis om de gaten op te vullen.
Loftluiken U kunt voorkomen dat hete lucht ontsnapt door tochtvrije schuimstrips te gebruiken.

Heeft u al grote tochtige gebieden gerepareerd? Overweeg kleinere gaten die lucht binnenlaten, zoals sleutelgaten en brievenbussen. Lees meer in onze handleiding voor het opstellen van proefdrukken.

Gebruik energiezuinige apparaten: bespaar tot €321

Als u een apparaat vervangt, kunt u uw elektriciteitsrekening verlagen door het meest energiezuinige model te kiezen. De bedrijfskosten voor wasmachines variëren bijvoorbeeld tussen €12 en €121 per jaar.

De meest visuele indicatie voor de energie-efficiëntie van een product is de EU-energie-efficiëntieklasse. Maar welke? test het energieverbruik op een manier die weergeeft hoe u daadwerkelijk verschillende apparaten gebruikt, zodat we u nauwkeuriger kunnen vertellen welke minder energie verbruiken. We testen bijvoorbeeld wasmachines op het 40 ° C katoenen programma dat het meest wordt gebruikt door Which? leden (terwijl de EU-energieetiketests 60% zijn op basis van het 60 ° C-katoenprogramma).

In onze laboratoriumtests onthullen we de jaarlijkse bedrijfskosten voor elk groot apparaat, van tv’s tot vaatwassers. U kunt de resultaten van onze tests gebruiken om uit te zoeken hoeveel energie de apparaten gebruiken en welke apparaten de goedkoopste zijn.

Schaf een nieuwe cv-ketel aan: bespaar meer dan €200 per jaar

Meer dan de helft van wat u in een jaar aan energie uitgeeft, gaat door met verwarmen. Dus het vervangen van een oude en inefficiënte ketel door een moderne, energiezuinige ketel, maakt een groot verschil voor uw rekening.

Als u een oude G-rated gasboiler (met programmeur en kamerthermostaat) opwaardeert met een nieuw A-nominaal condensatiemodel, inclusief een programmeerapparaat, kunt u tot €200 per jaar verlagen aan de gasrekening van een typisch twee onder een kap woning .

Als u momenteel geen verwarmingsknoppen heeft, kunt u ze op hetzelfde moment installeren om nog meer geld te besparen.

Een condensatieketel is een goede keuze als u op zoek bent naar efficiëntie. Ze vangen restwarmte af die vrijkomt uit het rookkanaal en gebruiken het om water te verwarmen dat terugkeert uit uw centrale verwarmingssysteem.

Maar een nieuwe ketel is duur en kost tussen €1.000 en €5.000, wanneer u de installatie opneemt. Dus als geld besparen uw prioriteit is, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om uw boiler te vervangen tot het economisch herstel voorbij is.

Lees de vijf dingen die u moet weten voordat u een nieuwe ketel koopt voor meer informatie over de besparingen die u kunt realiseren door verschillende soorten ketels te vervangen.

Uw ketel al vervangen? Zorg ervoor dat je het efficiënt gebruikt. Zorg ervoor dat de radiatoren correct werken en gebruik de ketelprogrammer zodat de verwarming alleen gaat branden wanneer u het nodig heeft.

Huisisolatie: bespaar tot €275

Het isoleren van uw huis kan u tot €275 per jaar besparen.

Het leggen van zolderisolatie tot een dikte van 270 mm in een typische niet-geïsoleerde semi-slaapkamer met drie slaapkamers zou €130 per jaar van energierekeningen kunnen inkorten, omdat er minder warmte door het dak verloren gaat.

Isolerende spouwmuren kunnen tot €145 per jaar besparen in een semi-vrijstaande woning. Solid-wall isolatie, hoewel duurder in aanschaf, kan u €245 besparen in hetzelfde type huis.

Al geïnstalleerde zolderisolatie? Zelfs als u al enige isolatie heeft, kunt u een extra €10 per jaar besparen door hem bij te vullen van 120 mm naar de aanbevolen 270 mm.

U kunt warmteverlies door uw ramen ook verminderen door enkel glas te vervangen door dubbele beglazing.